torsdag 22 oktober 2015

Lite sommar- och höstgäddor

Hade som mål i år att ta nytt spinn-pb. Tidigare låg det på 10,5 kg från det ärofyllda året 99. Dvs ett 16år gammalt spinn-pb. Våren vart mer eller mindre fiasko. Men då Norrland hade en väldigt kall och mulen sommar så tog jag tillfället i akt och la lite tid på det mellan kanadarödingfisket.
Det började minst sagt bra. Bland de första passen knep jag en välsvarvad dam på 116cm, 11,34kg. Fisken föll tycke för en Renzshad Giant som vart viktad med Dartrs weighted swivel, som ger betet en mer fri gång så att shaden rullar ordentligt. Ett vinnande koncept helt enkelt. Innom loppet av några veckor lyckades jag skrapa ihop 3 till över 10kg med toppar på 14.49kg och 13,61kg. Alla togs dessutom från flytring. Riktig aktion på hög nivå kan jag lova.
11,34kg och tillfälligt spinn-pb

 Nattgädda på 127cm 14,49kg, ett mer svårslaget spinn-pb
Svart Renshad giant var melodin för denna nattaktiva dam

13,61 trinda kilon

Hann även med att fånga två till sommargäddor över 10kg, En bredryggad 11 kilos på flötestrolling med död lake och en låg 10kilos från flytring som togs vertikalt med mört som bete.
11+
10+

Så till lite mer aktuella fångster. Efter mycket studier och en del abborrfiske kom tillslut gäddsuget tillbaka i oktober. Första passet vart ett kort spontanfiske där spinnfiske stod på schemat. 
En hög 8a med en väldigt sönderbiten renzshad vart kvällens enda fisk.

Några dagar senare var det dags för ett nytt försök. Mete från flytring med död mört och spinnfiske stod på schemat. Efter att ha paddlat runt i flera timmar och sökt av flera områden kom till slut dagens enda hugg. En intensiv och hård kamp där jag slutligen segrade och kunde omfamna en 13,26kg tung dam. Snacka om att förgylla dagen! 

Mete var det vinnande konceptet

Oktober fram tills isen lägger sig är gäddtider och om flytet håller i sig kommer ni framöver se en hel del trevliga gäddor trilla in här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar