fredag 15 juli 2016

NZ del 3

Efter  Queenstown bar det iväg söderut till Fjordland och dess beryktade öring och regnbågsfiske. Första dagarna splittade vi upp. Jag och Tommy gick längst ett biflöde medans Johan och Isak gick längst huvudflödet. Vår sträcka bestod av flera km fors och när vi väl kom förbi allt det där så hittade vi en drömpool. Några få men bra feta regnbågar. Huggvilliga var de då inte. Men efter många om och men lyckades jag fånga den minsta. Resterande del av den sträckan var riktigt steril men väldigt fin miljö.
Km efter km av den här varan. Men till slut så kom honungshålet 

Kristallklart vatten och feta fiskar

Enda fisken som ville hugga

Liten, kromfärgad men ändå väldigt uppskattad

Längre upp på spaning efter fler heta pooler. Magisk miljö!

Hittade bara den här rackaren. 

För att göra en lång historia kort så hade vi halvbra fiske första dagarna men avslutade på topp. Sista dagen körde vi halvdag på att vandra så långt som möjligt upp för huvudflödet där minimalt fisketryck varit. Dessvärre var det inte så mycket öring men däremot ett helt sjukt fiske efter Regnbåge. Det kändes som om man fiskade i ett put & take vatten med tanke på hur mycket hur mycket fisk en pool kunde hålla. Håll till godo med lite bilder.
Tommy med en fining som rusade flera hundra meter med hjälp av forsarna!

Sightfiskad


Johan landade nog resans snyggaste regnbåge. Vilken skönhet!


Nymphfiskad

Sutarfärgad öring!

Johan stod för den enda öringen på de övre sträckorna


Efter detta fiske så bar det iväg till Nordön där vi la en dag på fiske efter Kingfish. Dessvärre var tillgängligheten svår där med mycket privata marker, så efter många om och men la vi tiden på ett ställe som kändes halvlovande. Dock så var det flopp förutom att Johan landade en Kahawai. Dagen därpå flög vi till Fiji som är en annan historia som kommer framöver.
Bland de äckligaste Långbensspindlar jag sett. Lägg märke till de där extraarmarna som var som utfällda klor.

Avslutar med en Turistbild

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar